Naptár

2024. április 15–19..

Egyetemi Anyanyelvi Napok

2024. április 20..

Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokverseny

2024. április 24. – május 3..

A magyar nyelv hete

 

Tovább...

 

Nemzeti Kulturális Alap


Magyar Nyelvtudományi Társaság


Magyar Nyelvtudományi Társaság Magyartanári Tagozat


Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Szakmódszertani Központ


Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központ

Beköszöntő

 

Kedves Olvasóink!

 

Az Anyanyelv-pedagógia folyóirat XVII. évfolyamának az 2. számából ajánlunk figyelmükbe néhány írást.

Tanulmányok rovatban megjelenő munkák az olvasással, a szövegértéssel és a kollaboratív írással foglalkoznak. A Műhely rovat cikkeinek a témái egy vitaklub bemutatása és az érzelmi intelligencia fejlesztése.

Szemle rovat egy nyelvészeti folyóiratot és egy játékgyűjteményt ismertet. A Kitekintő rovatban egy határon túli helyesírási kötetről és egy szociolingvisztikai kézikönyvről olvashatnak írásokat. A Mozaik rovat egy olvasást vizsgáló kutatócsoportról és egy nyelvfejlődési témájú konferenciáról közöl beszámolókat. A Postaláda rovat leveleinek a szerzői a nyelvészeti ismeretterjesztésről és az anyanyelvtanítási versenyről írnak. Naptár rovatunkat és Facebook-oldalunkat folyamatosan friss hírekkel, az Ajánló rovatot pedig újabb ismertetőkkel bővítjük.

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a folyóiratnak a Tanulmányok, a Műhely, a Szemle, a Kitekintő és a Mozaik rovatában megjelenő cikkei – az MTA Könyvtár és Információs Központ támogatásával – nemzetközi DOI-azonosítót kapnak.

Kérjük, hogy Önök is vegyenek részt az Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztésében. Várjuk véleményüket a megjelent írásokról, továbbá saját munkáikat, beszámolóikat, valamint javaslataikat. A szerzői útmutató alapján készült írásokat a foszerk@anyanyelv-pedagogia.hu címre kérjük elküldeni. Olvassanak és lájkoljanak bennünket a Facebookon is, és biztassák erre ismerőseiket!

Köszönjük szépen hűségüket és támogatásukat.

 

 A tizenhat éves Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztősége

 

 

Oldaltérkép                     Szerzőink figyelmébe                     © Magyar Nyelvtudományi Társaság, 2008–