Beköszöntő

Kedves Olvasóink!

 

Az Anyanyelv-pedagógia folyóirat XI. évfolyamának az 1. számából ajánlunk figyelmükbe néhány írást.

Tanulmányok rovatban a dalszövegek retorikai sajátosságairól és az osztálytermi kommunikációról olvashatnak tanulmányokat. A Műhely rovat egyik cikke egy grammatikai műhelymunkát mutat be, a másik a beszédtechnikával foglalkozik.

Szemle rovat egy pedagógiai folyóiratot és egy névkutatási témájú könyvet ismertet. A Kitekintő rovat egyik cikke a határon túli magyartanárképzésről tudósít, a másik beszédfejlesztő gyakorlatokat mutat be a tengerentúlról. A Mozaik rovat a tízéves Anyanyelv-pedagógia folyóiratról és egy szónokversenyről közöl cikkeket. A Postaláda rovat leveleinek szerzői egy határon túli magyar nyelvi programról és nyelvfejlesztő játékokról írnakNaptár rovatunkat és Facebook-oldalunkat folyamatosan friss hírekkel, a Könyvajánló rovatot pedig újabb ismertetőkkel bővítjük.

Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a folyóiratnak a Tanulmányok, a Műhely, a Szemle, a Kitekintő és a Mozaik rovatában megjelenő cikkei – az MTA Könyvtár és Információs Központ támogatásával – 2016-tól nemzetközi DOI-azonosítót kapnak. A megjelent írások letölthetők pdf-formátumban is, folyamatos oldalszámozással.

Kérjük, hogy Önök is vegyenek részt az Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztésében. Írják meg véleményüket a megjelent írásokról, és küldjék el saját munkáikat, beszámolóikat, valamint javaslataikat a Könyvajánló és a Naptár rovatba! Az írásokat a foszerk@anyanyelv-pedagogia.hu címre várjuk. Kérjük, hogy a beküldött anyagokat a honlapunkon található szerzői útmutató alapján készítsék el. Olvassanak és lájkoljanak bennünket a Facebookon is, és biztassák erre ismerőseiket!

Köszönjük szépen hűségüket és támogatásukat. 

 A tízéves Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztősége

 

Oldaltérkép                     Szerzőink figyelmébe                     © Magyar Nyelvtudományi Társaság, 2008–