Beköszöntő

Kedves Olvasóink!

 

Az Anyanyelv-pedagógia folyóirat X. évfolyamának az 1. számát márciusban olvashatják. Az alábbiakban ebből ajánlunk figyelmükbe néhány írást.

Tanulmányok rovatban a gyermekek történetmondásáról és egy középiskolai szónokverseny beszédeinek retorikai elemezéséről olvashatnak tanulmányokat. A Műhely rovat három cikke a nyelvjárási és a médiaismeretek tanításával, valamint az esszék stílusával foglalkozik.

Szemle rovat egy online pedagógusképzési folyóiratot, egy tankönyvkutatással foglalkozó tanulmánygyűjteményt, valamint egy stilisztikai kötetet ismertet. A Kitekintő rovat egyik cikkének a témája a tengerentúli cserkészmozgalomban folyó anyanyelvi fejlesztés, a másiké pedig egy külhoni magyartanárképző tanszék bemutatása. A Mozaik rovat első cikke egy nemzetközi felsőoktatási helyesírási versenyről, a második egy tanárkonferenciáról, a harmadik pedig egy nemzetközi nyelvészeti diákolimpiáról tudósít. A Postaláda rovat leveleinek szerzői a jelnyelvről mint anyanyelvről és egy tehetséggondozó tanulmányi versenyről írnak. Naptár rovatunkat és Facebook-oldalunkat folyamatosan friss hírekkel, a Könyvajánló rovatot pedig újabb ismertetőkkel bővítjük.

Örömmel tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy a folyóiratnak a Tanulmányok, a Műhely, a Szemle, a Kitekintő és a Mozaik rovatában megjelenő cikkei – az MTA Könyvtár és Információs Központ támogatásával – 2017-ben is nemzetközi DOI-azonosítót kapnak Folytatjuk korábbi felesztésünket, és a cikkek letölthetők lesznek pdf-formátumban is folyamatos oldalszámozással.

Kérjük, hogy Önök is vegyenek részt a 2017-ben tízéves jubileumát ünneplő Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztésében: írják meg véleményüket a megjelent írásokról, és küldjék el saját munkáikat, beszámolóikat, valamint javaslataikat a Könyvajánló és a Naptár rovatba. Az írásokat a foszerk@anyanyelv-pedagogia.hu címre várjuk. Kérjük, hogy a beküldött anyagokat a honlapunkon található szerzői útmutató alapján készítsék el. Olvassanak és lájkoljanak bennünket a Facebookon is, és biztassák erre ismerőseiket!

Köszönjük szépen hűségüket és támogatásukat.

  

 

Az Anyanyelv-pedagógia folyóirat szerkesztősége

 

Oldaltérkép                     Szerzőink figyelmébe                     © Magyar Nyelvtudományi Társaság, 2008–